WIE BEN IK

Ik ben Carola Coenjaerts, geboren op 4 maart 1963, alleenstaande moeder van 2 volwassen kinderen.

Opleiding

- Graduaat Orthopedagogie - VSPW Hasselt
- 4 jarige opleiding gestalttherapie - IVC Kortrijk
- 4 jarige opleiding contextuele therapeut Leren overleven - Antwerpen
- Jaaropleiding Hulpverlening bij seksueel misbruik - Kern St Niklaas
- Jaaropleiding tot leertherapeut. Leren over leven - Utrecht
- Specialisatie Groepstherapie Focus on emotion - Leuven

Bijscholingen

- EMDR bij Integrativa
- Module 1-8 Psychotrauma bij Bipe Kortenberg
- Introductie Somatic Experiencing Stichting voor lichaamsgerichte
  traumatherapie Nederland
- Seksuologie Sensoa Gent
- Groepsdynamica bij De Onderstroom Vosselaar
- Een taal erbij (werken met duplo poppetjes) leren overleven
  Antwerpen
- Psychodrama bij Centrum voor psychodrama en psychotherapie
  te Pittem


Werkwijze

In de individuele therapie gaan we samen een klimaat creŽren waarin het voor jou mogelijk is om stil te staan bij je diepere zelf, bij je noden en verlangens. We kijken wat aan de basis ligt van de onrust die je ervaart of het ongenoegen dat je in contact met je omgeving tegenkomt. Verleden en toekomst komen samen in het hier en nu.

Therapie vraagt een inspanning van jezelf, het is niet altijd een makkelijke weg omdat er confrontatie is met pijn en kwetsbaarheden. We kijken hoe we meer beweging kunnen krijgen in jou mogelijkheden en beoogen een groei waar je altijd rijker van zal worden.

Als psychotherapeut hecht ik veel belang aan de therapeutische relatie. Onderzoek toont aan dat dit vaak het meest effectief is in de psychotherapie naast een goed opgeleide psychotherapeut.

Ik heb niet ťťn aanpak omdat mensen heel erg verschillend zijn en niet iedereen hetzelfde nodig heeft. In mijn psychotherapeut zijn herken je mijn persoonlijke waarde.

Ik vind transparantie, echtheid en oprechte betrokkenheid belangrijk. Met de nodige zorg en respect ga ik confrontaties niet uit de weg. Ik ga regelmatig evalueren en wanneer ik niet kan bieden wat je nodig hebt, ga ik met je opzoek waar je terecht kan.

Ervaringen

Sinds 2003 werk ik als psychotherapeut. Eerst 4 jaar op het CGSO/CAW en in 2007 startte de Groepspraktijk De Kiezel.
Mijn andere job is pedagogisch verantwoordelijke op De Wroeter. Een activiteitenboerderij voor kansarmen. Meer als 30 jaar geleden lag ik mee aan de basis van dit unieke project (www.dewroeter.be).
De combinatie De Wroeter en Psychotherapie past helemaal bij mij. Het gaat eigenlijk over hetzelfde alleen via een andere weg. Ik ben er van overtuigd dat mensen gezien willen worden in hun eigenheid en kwaliteiten willen inzetten voor anderen en daar de erkenning voor verdienen. Het maakt het leven lichter.
Naast de individuele therapie ben ik grote voorstander van groepstherapie. De groep is de wereld in het klein. Door de interacties krijg en geef je feedback aan elkaar. Je komt sneller op je blinde vlekken. Je kan oefenen in een begeleidde omgeving om oude patronen te verlaten. Je ontwikkelt de moed om waarachtig te zijn. Groepstherapie kan in bepaalde omstandigheden effectiever zijn dan de individuele therapie.

Lid van de beroepsvereniging BVGRS, NVAGT, EAGT, VBEGP

Erkend psychotherapeut door de CM, Partena en de Voorzorg (ivm terugbetaling voor psychotherapie bij minderjarigen)


Contact
Email : info@de-kiezel.be (tav Carola)