Cedric Vanaken

Cedric Vanaken
Ik ben Cedric, geboren in 1982, getrouwd en papa van twee jonge kinderen. 

 

Ik ben klinisch psycholoog, afgestudeerd op de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij Katarsis (centrum voor verslaafdenzorg) in Genk, waar ik zowel betrokken was bij diagnostiek, groepstherapie als individuele gesprekken met de bewoners. Oorspronkelijk ben ik informaticus van opleiding (afgestudeerd in 2004 aan de UHasselt).

 

Ik ben een rustig persoon die luistert zonder te oordelen, en terwijl mijn analytische achtergrond kan inzetten om problemen in kaart te brengen en op te splitsen in kleinere uitdagingen.
In de therapie vind ik het waardevol om een relatie op te bouwen waarbij vertrouwen, openheid en authenticiteit belangrijk zijn. Zo creëren we een veilige plek waarin je helemaal ok bent zoals je bent, waarin je kan zeggen wat je anders misschien niet zou durven zeggen, of voelen wat je anders niet zou willen voelen, en gewoonweg kan zijn wie je bent.

 

Creativiteit staat centraal in mijn manier van leven en werken. Enerzijds probeer ik goed te plannen en mijn ratio te gebruiken, anderzijds laat ik me graag leiden door mijn gevoel en ingeving op het moment. Dit komt ook terug in mijn grote interesses in skateboarden, fotografie en muziek.
Ik heb zelf in een lange burnout gezeten. Het herstel hiervan was zwaar, maar het proces heeft me veel bijgebracht over faalangst, perfectionisme, zelfbeeld, aanvaarding, het ouderschap, relaties, de zoektocht naar mezelf en mijn plek in de wereld. 

Naast mijn werk in de Kiezel ben ik bedrijfsadviseur in het team Bedrijfstrajecten van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Hierbij begeleid ik ondernemers met het uitdenken van vernieuwende strategieën en samenwerkingsplannen. Net zoals in de therapeutische setting begeleid ik mensen hier in hun zoektocht: stilstaan bij jezelf, kijken naar de toekomst en samen nadenken over hoe we daar kunnen geraken. Vaak niet door oplossingen aan te reiken, maar gewoonweg door aanwezig te zijn in het proces. Stap voor stap.

 

Contact
Email : info@de-kiezel.be (tav Cedric)

Andere teamleden

Patrick Aerts

Patrick Aerts

Systeemtherapeut, echtscheidingsbemiddelaar. Werkt met adolescenten, jongvolwassenen, volwassenen, koppels en gezinnen.
Aysel Kaplan

Aysel Kaplan

Psychotherapeut - Systeemtherapeut: relatie-, gezins- en individuele therapie. Werkt met koppels, gezinnen, (jong)volwassenen.
Jeroen Dekker

Jeroen Dekker

Klinisch psycholoog en Cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut Werkt met jongvolwassenen en volwassenen.
Natasja Jennekens

Natasja Jennekens

drs. Geestelijke Gezondheid en Contextueel Therapeut. Werkt met volwassenen en met koppels.
Joeska Lievezoons

Joeska Lievezoons

Psychotherapeut i.o, klinisch seksuoloog, oplossingsgericht coach, sociaal agogisch werker. Werkt met volwassenen.
Goele Jansen

Goele Jansen

Klinisch psycholoog en cliëntgericht psychotherapeut i.o. Werkt met jongvolwassenen en volwassenen.
Leen Vanderhoydonks

Leen Vanderhoydonks

Maatschappelijk werker en IV-therapeut (Interactionele Vormgeving). Werkt met jongeren, jongvolwassenen, volwassenen.
Sofie Domen

Sofie Domen

Maatschappelijk assistent. Contextueel psychotherapeut. Werkt met jongeren, jongvolwassenen, gezinnen, volwassenen en koppels.
Astrid Alders

Astrid Alders

Klinisch Psychologe. Loopbaancoach. Werkt graag met (jong) volwassenen.
Valérie Alberghs

Valérie Alberghs

Mindfulnesstrainer en coach voor kinderen en volwassenen
Thomas Verjans

Thomas Verjans

Gestalttherapeut. Werkt met (jong)volwassenen.
Jelke Gijbels

Jelke Gijbels

Relatie en gezinstherapeut i.o. Werkt met kinderen, jongvolwassenen en gezinnen.
Cedric Vanaken

Cedric Vanaken

Klinisch psycholoog. Werkt met (jong)volwassenen.
Dirk Billen

Dirk Billen

Socioloog, Relatietherapeut en Gestalttherapeut. Werkt met koppels (enkel volwassenen).
Lucinda Serwy

Lucinda Serwy

Klinisch psycholoog, relatie- en gezinstherapeut i.o. Werkt met adolescenten, jongvolwassenen, volwassenen, koppels en gezinnen.
Carola Coenjaerts

Carola Coenjaerts

Gr Orthopedagogie. Gestalt- en Contextuele psychotherapeut. Psychotrauma tot module 8 en EMDR mod1 Leertherapeut. Groepstherapeut. Werkt met volwassenen (vanaf 18j). Geeft leertherapie voor hulpverleners. Groepstherapie. Teambegeleidingen in sociale sector. Coördinator van Groepspraktijk De Kiezel. Werkt ook voor Pulso (welzijn op het werk)