Cedric Vanaken

Cedric Vanaken
Ik ben Cedric, geboren in 1982, getrouwd en papa van twee jonge kinderen. 

 

Ik ben klinisch psycholoog, afgestudeerd op de Vrije Universiteit Brussel, oorspronkelijk ben ik informaticus van opleiding. Ik ben een rustig persoon die luistert zonder te oordelen, en terwijl mijn analytische achtergrond kan inzetten om problemen in kaart te brengen en op te splitsen in kleinere uitdagingen.
In de therapie vind ik het waardevol om een relatie op te bouwen waarbij vertrouwen, openheid en authenticiteit centraal staan. Zo creëren we een veilige plek waarin je helemaal ok bent zoals je bent, waarin je kan zeggen wat je anders misschien niet zou durven zeggen, of voelen wat je anders niet zou willen voelen, en gewoonweg kan zijn wie je bent.
Creativiteit is belangrijk in mijn manier van leven en werken. Enerzijds probeer ik goed te plannen en mijn ratio te gebruiken, anderzijds laat ik me graag leiden door mijn gevoel en ingeving op het moment. Dit komt ook terug in mijn grote interesses in skateboarden, fotografie en muziek.

Ik heb zelf in een lange burnout gezeten. Het herstel hiervan was zwaar, maar het proces heeft me veel bijgebracht over faalangst, perfectionisme, zelfbeeld, aanvaarding, het ouderschap, relaties, de zoektocht naar mezelf en mijn plek in de wereld. Daarnaast heb ik me de voorbije jaren verdiept in depressie, trauma en neurodiversiteit.

Naast mijn werk in de Kiezel ben ik deel van het strategisch team van het Diepenbeekse bedrijf Appwise. Hierbij begeleid ik ondernemers met het uitdenken van vernieuwende strategieën en samenwerkingsplannen. Net zoals in de therapeutische setting begeleid ik mensen hier in hun zoektocht: stilstaan bij jezelf, kijken naar de toekomst en samen nadenken over hoe we daar kunnen geraken. Vaak niet door oplossingen aan te reiken, maar gewoonweg door aanwezig te zijn in het proces en de juiste vragen te stellen. Stap voor stap.

Contact
Email : info@de-kiezel.be (tav Cedric)

Andere teamleden

Patrick Aerts

Patrick Aerts

Systeemtherapeut, echtscheidingsbemiddelaar. Werkt met adolescenten, jongvolwassenen, volwassenen, koppels en gezinnen.
Aysel Kaplan

Aysel Kaplan

Psychotherapeut - Systeemtherapeut: relatie-, gezins- en individuele therapie. Werkt met koppels, gezinnen, (jong)volwassenen.
Jessica Thys

Jessica Thys

Klinisch psycholoog, werkt met volwassenen
Goele Jansen

Goele Jansen

Erkend klinisch psycholoog en cliëntgericht psychotherapeut i.o. Werkt met jongvolwassenen en volwassenen.
Leen Vanderhoydonks

Leen Vanderhoydonks

Maatschappelijk werker en IV-therapeut (Interactionele Vormgeving). Werkt met jongeren, jongvolwassenen, volwassenen.
Jeroen Dekker

Jeroen Dekker

Klinisch psycholoog, Cliëntgericht, experiëntieel en existentieel psychotherapeut Werkt met jongvolwassenen en volwassenen.
Jana Schraepen

Jana Schraepen

Klinisch psycholoog. Werkt met kinderen en jongeren
Thomas Verjans

Thomas Verjans

Gestalttherapeut. Werkt met (jong)volwassenen.
Josine Bollen

Josine Bollen

Gestallttherapeute
Sofie Domen

Sofie Domen

Maatschappelijk assistent. Contextueel psychotherapeut. Werkt met jongeren, jongvolwassenen, gezinnen, volwassenen en koppels.
Ann-Sophie Lemmens

Ann-Sophie Lemmens

Klinisch Orthopedagoge. Relatie en gezinstherapeut i.o. Werkt met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun ouders.
Cedric Vanaken

Cedric Vanaken

Klinisch psycholoog. Werkt met (jong)volwassenen.
Lucinda Serwy

Lucinda Serwy

Klinisch psycholoog, relatie- en gezinstherapeut i.o. Werkt met adolescenten, jongvolwassenen, volwassenen, koppels en gezinnen.
Carola Coenjaerts

Carola Coenjaerts

Gr Orthopedagogie. Gestalt- en Contextuele psychotherapeut. Psychotrauma tot module 8 en EMDR mod1 Leertherapeut. Groepstherapeut. Werkt met volwassenen (vanaf 18j). Geeft leertherapie voor hulpverleners. Groepstherapie. Teambegeleidingen in sociale sector. Coördinator van Groepspraktijk De Kiezel. Werkt ook voor Pulso (welzijn op het werk)
Jolien Prenen

Jolien Prenen

Kinder- en jongerencoach. Bachelor psycholoog. Klinisch psychologe i.o., werkt met kinderen en adolescenten

Onze praktijk blijft open voor onze clienten. We behouden de nodige afstand maar blijven  kiezen voor een professionele nabijheid.
We volgen preventieve maatregelen: handen wassen, extra poetsbeurten, ruimtes verluchten, natte doekjes om na ieder uur alles af te vegen, geen aanrakingen, laat zeker een stoel tussen jou en de andere in de wachtzaal of maak een wandelingetje in onze tuin, geen cash geld…

WE VRAGEN WEL AAN IEDEREEN OM BIJ DE MINSTE SYMPTOMEN DE AFSPRAAK TE ANNULEREN.
We evalueren de situatie bij regelmaat en werken verder vanuit integere zorg voor jullie en voor ieder teamlid!