Silke Manshoven

Silke Manshoven

Wie ben ik?

Ik ben Silke en ben van 1999, ik studeerde in 2020 af als diëtiste. Ik wil heel graag zoveel mogelijk bijleren om zoveel mogelijk mensen verder te kunnen helpen. 

Ik ben lid van de VBVD, de beroepsvereniging voor diëtisten.

Nu wat meer over mezelf, wat gek zo veel over mezelf vertellen zonder dat ik jou (de lezer) zie. Geef me toch maar liever een gesprek waarbij ik ook iets over jou te weten kom. Ik vind het dan ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Mijn hobby’s zijn handbal en Chiro, ik ben al 5 jaar chiroleidster en vind dit fantastisch. Ook de handbal is voor mij een enorme uitlaatklep. Ik ben heel empathisch en kan goed luisteren. Steeds als ik merk dat iemand zich niet goed in zijn of haar vel voelt probeer ik zoveel mogelijk te helpen. Ik kom uit een warm gezin waarmee ik vaak actieve dingen ga doen. 

Wat doe ik?

Tijdens mijn opleiding werd al snel duidelijk dat ik graag mensen met een eetprobleem of eetstoornis wil helpen. Dit kan gaan over het bijsturen van een dieet waarbij de controle over hoeveelheden volledig verloren is zowel bij een te grote inname als bij een te lage inname. 

Evenzeer wil ik u verder helpen als u enkele kilo’s kwijt wil, u te maken heeft met een te hoge cholesterol, u last heeft van een lactose of gluten- intolerantie, het prikkelbare darmsyndroom,… 

Ik zal u ook zeer graag verder helpen als u niet meer weet wat u moet geloven van alle mode diëten en alles wat er in de media of mond aan mond doorgaat. Afwisseling in hulpvraag vind ik zeer interessant, omdat dit zorgt voor wat extra uitdaging. 

Hoe werk ik?

Wat u misschien gek zal vinden is dat ik eigenlijk anti- dieet ben. Gek voor een diëtist, toch? Nee hoor eigenlijk is dit heel normaal. Ik streef naar een eetpatroon en een levensstijl die u heel lang kan volhouden waarbij geen enkel voedingsmiddel verboden is.

Tijdens de begeleiding zal ik steeds vooruit willen gaan, dit met kleine stapjes zodat de veranderingen niet ineens te groot is. De te nemen stappen worden steeds met u besproken, er wordt u niets opgelegd waar u niet achter staat. Samenwerking is voor mij zeer belangrijk, we zoeken samen een oplossing en kijken samen hoe we eraan beginnen en wanneer u klaar bent voor de volgende stap.

Contact
Voor afspraak
Email : info@de-kiezel.be (tav Silke)

Connect on Social

Andere teamleden

Patrick Aerts

Patrick Aerts

Systeemtherapeut, echtscheidingsbemiddelaar. Werkt met adolescenten, jongvolwassenen, volwassenen, koppels en gezinnen.
Aysel Kaplan

Aysel Kaplan

Psychotherapeut - Systeemtherapeut: relatie-, gezins- en individuele therapie. Werkt met koppels, gezinnen, (jong)volwassenen.
Jessica Thys

Jessica Thys

Klinisch psycholoog, werkt met volwassenen
Goele Jansen

Goele Jansen

Erkend klinisch psycholoog en cliëntgericht psychotherapeut i.o. Werkt met jongvolwassenen en volwassenen.
Leen Vanderhoydonks

Leen Vanderhoydonks

Maatschappelijk werker en IV-therapeut (Interactionele Vormgeving). Werkt met jongeren, jongvolwassenen, volwassenen.
Jeroen Dekker

Jeroen Dekker

Klinisch psycholoog en Cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut Werkt met jongvolwassenen en volwassenen.
Jana Schraepen

Jana Schraepen

Klinisch psycholoog. Werkt met kinderen en jongeren
Thomas Verjans

Thomas Verjans

Gestalttherapeut. Werkt met (jong)volwassenen.
Josine Bollen

Josine Bollen

Gestallttherapeute
Sofie Domen

Sofie Domen

Maatschappelijk assistent. Contextueel psychotherapeut. Werkt met jongeren, jongvolwassenen, gezinnen, volwassenen en koppels.
Ann-Sophie Lemmens

Ann-Sophie Lemmens

Klinisch Orthopedagoge. Relatie en gezinstherapeut i.o. Werkt met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun ouders.
Cedric Vanaken

Cedric Vanaken

Klinisch psycholoog. Werkt met (jong)volwassenen.
Jelke Gijbels

Jelke Gijbels

Klinisch psycholoog Werkt met kinderen, jongvolwassenen en gezinnen.
Lucinda Serwy

Lucinda Serwy

Klinisch psycholoog, relatie- en gezinstherapeut i.o. Werkt met adolescenten, jongvolwassenen, volwassenen, koppels en gezinnen.
Carola Coenjaerts

Carola Coenjaerts

Gr Orthopedagogie. Gestalt- en Contextuele psychotherapeut. Psychotrauma tot module 8 en EMDR mod1 Leertherapeut. Groepstherapeut. Werkt met volwassenen (vanaf 18j). Geeft leertherapie voor hulpverleners. Groepstherapie. Teambegeleidingen in sociale sector. Coördinator van Groepspraktijk De Kiezel. Werkt ook voor Pulso (welzijn op het werk)
Jolien Prenen

Jolien Prenen

Kinder- en jongerencoach. Bachelor psycholoog. Klinisch psychologe i.o., werkt met kinderen en adolescenten
Silke Manshoven

Silke Manshoven

Diëtiste

Onze praktijk blijft open voor onze clienten. We behouden de nodige afstand maar blijven  kiezen voor een professionele nabijheid.
We volgen preventieve maatregelen: handen wassen, extra poetsbeurten, ruimtes verluchten, natte doekjes om na ieder uur alles af te vegen, geen aanrakingen, laat zeker een stoel tussen jou en de andere in de wachtzaal of maak een wandelingetje in onze tuin, geen cash geld…

WE VRAGEN WEL AAN IEDEREEN OM BIJ DE MINSTE SYMPTOMEN DE AFSPRAAK TE ANNULEREN.
We evalueren de situatie bij regelmaat en werken verder vanuit integere zorg voor jullie en voor ieder teamlid!